Ellenhart blog om kvinde i en rolig tilstand, stående i en travl metrostation.

Det er nemt at blive fanget i hverdagens trummerum, hvor timerne flyver afsted uden at give os tid til at trække vejret. Det er dog vigtigt at huske på, at livet er for kort til konstant at være fanget i en cyklus af overarbejde og stress. Det er afgørende at finde tid til at trække sig tilbage, reflektere og genoplade. I denne artikel kigger jeg nærmere på nogle enkelte elementer af digital detox.

Frisk luft er digital detox (altså uden mobilen)

Første råd på digital detox menuen, få dig en gåtur. Ikke en af de der powerwalks, hvor du ligner en, der har stjålet noget. Nej, en god, gammeldags slentretur. Frisk luft er som magi for sjælen, medmindre du bor ved motorvejen – så er det måske mindre magisk. Find en park, et skovområde eller bare en stille gade, hvor du kan trække vejret frit og genoprette forbindelsen til det der langsomme liv.

Mindfulness lidt mere end blot en kliché

Ah ja, mindfulness. Det er ikke kun for folk med designer-yogamåtter og en tendens til at sige “Namaste” i hver anden sætning. Tag fem minutter ud af din dag, sæt dig ned, træk vejret dybt, og fokuser på din vejrtrækning. Det er som at trykke på genstart-knappen i din hjerne. Og hvem ved, måske opdager du, at du faktisk kan lide det der med at trække vejret dybt.

Musik terapi for sjælen

Musik, det er terapi du kan ryste rumpen til. Slip din indre Beyoncé eller AC/DC-fan løs i stuen, eller hvad du nu er til. Det er måske ikke det mest kontorvenlige råd, men hey, hvis du kan få dine kolleger med på en lille dans, er det kun endnu bedre. Musik løfter stemningen, sætter gang i blodomløbet og gør dagen lidt sjovere. Men kan vi betegne det som digital detox? Ja hvis du kan lade din mobil være afspiller, så går det nok alt sammen.

Digital detox slip støjen og nyd friheden

Og nu til den helt sikre men vilde oplevelse, og det er 100% rendyrket digital detox. Log af Facebook, Instagram, Twitter og hvad der ellers suger din tid og energi. Sluk mobilen, og kig folk i øjnene derude i virkeligheden… eller blot stir ud i luften, hvis du er alene. Anita Dalsgård fra “Gør det enkelt” har skrevet en fed artikel om emnet som jeg varmt kan anbefale. Når man er kommet sig over digi-abstinenserne, så er belønningen en følelse af ro, klarhed og måske endda et genopdaget fokus.

Dine tanker

Så hvordan sniger du dig til et pusterum fra hverdagens galskab? Del gerne dine tanker og tricks med os. Hverdagen har en tendens til at rulle over os, hvis vi ikke tager kontrol og sniger os til de små øjeblikke af pause og ro. Det er tid til at tage et skridt tilbage, trække vejret dybt, og huske at nyde livet lidt mere.