ChatGPT tips En "mad professor" type sidder med et skilt hvor på der står "GPT tips". Prompt engineering er vigtig for at kunne give chatGPT og andre sprogmodeller de rigtige input.

I denne artikel vil jeg give dig mine personlige power tips til, hvordan du kan bruge ChatGPT effektivt. Både til at udforme alm. prompts i hverdagen, men også til at bygge din helt egen GPT. Dette kaldes for Prompt Engineering og er måden, hvor på vi kommunikerer med AI.

ChatGPT som jeg har valgt i denne post, er et vildt værktøj, men for at få mest ud af den er det vigtigt at forstå, hvordan en prompt (tekst input) fungerer. Jeg har også valgt at bruge små eksempler ift. design af din egen GPT gennem artiklen.

Persona

Dette er den rolle, du ønsker, at ChatGPT skal indtage. Det kan være tekstforfatter, blikkenslager, komponist, du bestemmer. Det kan faktsik være super gavnligt at ChatGPT ved hvilken rolle den skal indtage. Det er også netop hvad du allerede definerer, hvis du allerede har leget med opbygning af din egen Custom GPT.

Vær konkret i din anmodning

Dette er opgaven, du ønsker, at ChatGPT skal løse for dig. Jo mere præcis du er, desto større er chancen for at få et resultat der matcher dine ønsker. Prompt engineering kan være udfordrende, men det er faktisk ikke raketvidenskab. Når du designer din egen GPT er dette eks. noget af det første du bliver mødt med.

Giv eksempler og hjælp ChatGPT

Det kan være en kæmpe hjælp at give ChatGPT eksempler for at klargøre, hvad det er, du forsøger at opnå. Lister med information kan være særligt gavnlige. Når du designer din egen GPT kan du uploade dokumenter som indeholder specifik data eller viden.

Justering af dit input

Du vil ofte opdage elementer i dit endelige resultatet, der ikke er helt, som du ønskede. Det er her hvor prompt engineering kommer til sin ret, og hvor du kan tilføje ekstra bemærkninger for at forme resultaterne – her er et eksempel:

Mål succesen i konkrete tal. Brug kun marketingstrategier der er relevante for kampagnen. Præsenter ikke en markedsføringsplan, før jeg giver dig mine mål. Bed om mine mål og forventninger, og vent derefter på mit svar, før du kommer med forslag.

ChatGPT tips til det endelige output

Fortæl ChatGPT præcist, hvordan dit output skal formateres. Du kan benytte afsnit, punktlister, tabeller, digte, manuskripter og stort set alt andet. Gør det klart, hvordan du ønsker, at outputtet skal formateres. Dette er også noget af det vigtigste når du designer din egen GPT.

Prompt engineering kan tage lidt tid at få helt på plads. Vær tålmodig og fortsæt med at justere dine specifikationer, indtil du får det resultat, du ønsker.

Jeg har skrevet en artikel om “Video Maker” som er en GPT du kan hente i OpenAI’s GPT store. Den fungerer med den service der hedder InVideo AI. Kort fortalt så skaber den en video inkl. voiceover og tekst baseret på din egen indtastede prompt. Det er et ret interessant concept, så har du lyst til at vide mere kan du læse om den her.